/ iStock/Getty Images
Китайските власти заявиха, че подкрепят Русия в "защитата на националната стабилност", в първото официално изявление на Пекин относно краткотрайното въоръжено въстание, водено от ръководителя на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин срещу руската столица, предаде АФП.

Като приятелски съсед и всеобхватен стратегически партньор за сътрудничество от новата ера, Китай подкрепя Русия в защитата на националната стабилност и постигането на развитие и просперитет“, се казва в изявление на външното министерство, което добавя, че въпросът е част от „вътрешните работи“ на Москва.

Путин: Украйна е мой основен приоритет

Припомняме, че по-рано днес Москва и Пекин обсъдиха "въпроси от общ интерес".

Китайският външен министър Цин Ган се срещна със заместник-министъра на външните работи на Русия Андрей Руденко в Пекин, съобщиха китайските власти, по време на първата публична среща на дипломати от двете страни, откакто разбунтували се наемници започнаха своя поход.

"Цин Ган и Руденко обсъдиха китайско-руските отношения", се казва в изявление на китайското външно министерство, като се допълва, че двамата са обсъдили и "международни и регионални въпроси от общ интерес". 
БГНЕС