/ iStock/Getty Images
Израел планира да издава сертификати на хората, които са се ваксинирали срещу COVID-19 или са преминали инфекцията, за да могат да посещават развлекателни обекти, предаде ДПА.

"Сертификатите ще започнат да се издават от 23 февруари и ще позволят на лицата, които ги притежават, да посещават някои хотели, фитнес зали и други обекти", съобщи здравният министър Джули Еделщайн.

Израел с революционен инхалатор, който лекува COVID-19 с едно вдишване

Правителството планира да създаде и мобилно приложение, което да документира имунизациите и преболедуването на коронавируса. Резултати от тестове ще бъдат съхранявани в продължение на 72 часа в приложението, за да може за хората с отрицателни тестове да не важат временно някои ограничения.

Израел започна постепенно да разхлабва третия локдаун от началото на пандемията. От утре отварят детските градини и училищата за учениците от 1 до 4-ти клас в градовете, маркирани в "зелено" и "жълто" според тристепенната "светофарна" скала на заплаха от заразата.

Властите решиха вчера да въведат по-строги ограничения за хората, които влизат на територията на Израел. Дори от ваксинираните и от тези, които вече са преболедували, ще се изисква да представят отрицателен тест за вируса, направен не по-рано от 72 часа преди излитане, или да си направят тест непосредствено след кацането в Израел.
БТА