/ БГНЕС
Израел нанесе въздушни удари по няколко военни цели на радикалното движение "Хамас" в ивицата Газа снощи в отговор на изпратените от крайбрежния палестински анклав въздушни балони с взривни и запалителни вещества над израелска територия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Според палестински медицински източници една жена и 3-годишно момиченце са били леко ранени от шрапнели при ударите на израелската авиация над северния и централния сектор на Газа.
 


В съобщението на израелското военно командване се казва, че ударените обекти на Хамас включвали "подземна инфраструктура и наблюдателни постове".

Отново високо напрежение между Израел и Хамас

През последните няколко дни неизвестни маскирани млади хора пускат от граничните райони на Газа в посока към Израел запалителни балони, съдържащи малки количества експлозиви. Те причиниха редица големи пожари в селскостопански земи и ферми в Южен Израел, отбелязва ДПА. Няма съобщения за пострадали при тези пожари.

Напоследък официални лица от Хамас, която властва в тази палестинска територия, обвиняват Израел, че не спазва договорката за избягване на напрежение по границата, договорена с посредничеството на Египет, Катар и ООН преди две години.
БТА