Напрежение между Израел и Хамас
Напрежение между Израел и Хамас / БГНЕС
Израелската армия е бомбардирала днес студията на телевизията на Хамас "Ал Акса" в ивицата Газа, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на палестински служители и очевидци.
 
Напрежение между Израел и Хамас, кръвопролитна операция и ракетна атака
 
Израелската армия потвърди, че е нанесла въздушен удар по сградата на телевизията на движението Хамас в Газа, съобщи ТАСС.
 
"От неделя вечерта Хамас непрекъснато обстрелва с ракети и минометни снаряди градове в южен Израел. В отговор армията на Израел порази стратегическа терористична цел: изтребители нанесоха удари по сградата на телевизия "Ал Акса", разположена в центъра на град Газа", се казва в разпространено от военните изявление.
 
"Тази телевизия принадлежи и се управлява от Хамас и дава своя принос във военната дейност на Хамас, включително чрез предаване на оперативни съобщения на бойците, разпространяване на призиви за терористична дейност срещу Израел и предоставяне на указания как да се провежда терористичната дейност", се добавя в изявлението.
 
По данни на арабската телевизия "Ал Хадас" по сградата били изстреляни шест ракети. Персоналът, който предварително бил информиран за предстоящите удари, бил евакуиран. Не се съобщава за пострадали.
 
Израелската армия обяви, че през последните няколко часа израелски изтребители, бойни хеликоптери, дронове и танкове са поразили над 70 цели на движенията Хамас и "Ислямски джихад" в ивицата Газа в отговор на масирания обстрел от палестинския анклав, при който срещу израелски градове са били изстреляни най-малко 300 ракети и снаряди.
БТА