Излъчиха запис на отвлечения в Афганистан италиански журналист
Излъчиха запис на отвлечения в Афганистан италиански журналист / netinfo
Италианските медии разпространиха видеозапис на отвлечения в Афганистан преди 10 дни италиански журналист Даниеле Мастроджакомо.

В него той заявява, че е добре и поиска от премиера Романо Проди да действа за неговото освобождаване. Работещата в Афганистан италианска неправителствена организация "Имърджънси" съобщи, че е получила видеото. Организацията вече е била използвана за посредник от похитителите на италианския фотограф Габриеле Торсело, който бе отвлечен в Афганистан през есента на 2006 г. и бе освободен през ноември.

Видеозаписът показва специалния пратеник на всекидневника "Република" с изострени черти на лицето, с няколкодневна брада и с глава и рамене, покрити с афганистански шал на карета. "Аз съм Даниеле Мастраджакомо, син на Марио. Аз съм журналист в "Ла Република”. Днес сме понеделник, 12 март. Бих искал да кажа, че съм добре и отправям призив към правителството: Освободете ме", казва журналистът.

"Ние заедно с двама афганистански колеги влязохме нелегално на тяхна територия (на талибаните, пояснява БГНЕС), продължава журналистът, който отправя "призив към чувствителността на Романо Проди, за да направи той всичко възможно, за постигане на нашето освобождение". Мастроджакомо се обръща по-нататък в записа към децата си и ги моли да не се притесняват. "Справям се. Мисля, че скоро ще ме пуснат, малко търпение", казва той.