Испания полиция
Испания полиция / ThinkStock/Getty Images
Испанската полиция откри огън и рани в бедрото французин от марокански произход, по всяка вероятност с психични отклонения, извикал "Аллах е велик" на място за плащане на такса за влизане на автомагистрала близо до френската граница, съобщиха силите на реда, цитирани от Франс прес.

Мъжът държал някакъв предмет, който полицаите помислили за оръжие. Каталунската полиция уточни, че случаят не се разглежда като терористичен акт.

Пучдемон пред избор: Единична или обща килия в испански затвор


Човекът бил заедно с една жена в кола с френска регистрация на мястото за плащане на магистрална такса край граничния град Ла Хункера, когато странното му поведение привлякло вниманието на патрул на Гражданската гвардия. За подкрепление били извикани служители на каталунската военизирана полиция Мосос д'Ескуадра.

На полицаите се сторило, че той борави с нещо в колата и му наредили да излезе, а когато се подчинил, носел нещо в ръце и се насочил към служителите на реда. Полицаите го чули да вика "Аллах е велик". Няколко пъти му казали да спре, стреляли предупредително във въздуха, но тъй като човекът продължавал да върви към тях, стреляли в бедрото му, посочи източник от каталунската полиция.

Белгия освободи Пучдемон, но при определени условия

След това мъжът се разсъблякъл и изглежда страдал от психични отклонения, разказа същият източник. Човекът е откаран в болница, където е бил опериран и животът му не е в опасност.
В момента случаят се разследва.
БТА