/ БТА
Въоръженото крило на палестинското движение „Ислямски джихад“ - Бригадите "Ал Кудс" съобщи, че няколко израелски заложници са опитали да се самоубият, след като палестинците са започнали да ги третират по начина, по който Израел се държи с палестинските затворници, предаде Ройтерс.

„Няколко вражески затворници се опитаха да се самоубият в резултат на изключителното безсилие, което те чувстват заради пренебрегването на техния случай от страна на правителството им“, написа в публикация в приложението „Телеграм“ говорителят на Бригадите „Ал Кудс“ – Абу Хамза. „Ще продължим да се държим с израелските заложници по същия начин, по който Израел се държи с нашите затворници“, добави той.

Палестинската военна групировка не уточни какви мерки е взела срещу израелските заложници.

Усилията на арабските посредници, подкрепени от САЩ, не успяха в опитите за постигане на примирие в ивицата Газа.  

„Хамас“ каза, че всяко споразумение трябва да има за цел да сложи край на войната и да доведе до пълно изтегляне на израелските сили от Газа, докато Израел заяви, че ще приеме само временна пауза в боевете, докато „Хамас“, който управлява в Газа от 2007 г. насам, не бъде напълно заличен.

Евентуална сделка се очаква да предвижда и освобождаването на израелски заложници в Газа в замяна на свободата на палестинци, които се намират в израелски затвори.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Валерия Динкова/БТА