Информация за подготвяна операция от сирийската армия притесни Франция
Информация за подготвяна операция от сирийската армия притесни Франция / Reuters

Франция изрази безпокойството си от информация, че силите на сирийския режим подготвят мащабна операция в град Хомс, предаде Франс прес.

"Искаме да изразим нашето безпокойство във връзка с информацията за предстояща мащабна операция в град Хомс", заяви говорителят на френското външно министерство Бернар Валеро.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че шест души са били убити вчера в провинция Хомс при обстрел на армията.

Центърът призова Червения кръст и Червения полумесец да изпратят свои екипи в града, тъй като има десетки ранени, някои от които в сериозно състояние.

34 души, от които четирима демонстранти, са били убити вчера в Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от БТА.

В района на Дера осем цивилни са загинали при експлозия на ракета пред джамия в град Босра ал Шам и един цивилен е бил убит от силите за сигурност в селището Намер.

Четирима демонстранти бяха убити в град Алепо. Цивилен беше убит в околностите на Андан. Останалите убити са Дамаск и в провинция Хомс.