Хванаха жена, скрила 20 000 евро в „най-милото
Хванаха жена, скрила 20 000 евро в „най-милото / снимка: sxc.hu

19-годишна конгоанка беше осъдена днес на 45 дни затвор след като бе задържана на летището в Осло с 20 000 евро в едри банкноти, скрити във влагалището й, съобщи норвежката полиция, цитирана от АФП. Младата жена, чиято идентичност не бе разкрита, е осъдена за неволно съучастие в трафик на валута.

„Тя е била засечена от митническите служители на международното летище в Осло Гардермьон, които я попитали дали пренася валута", обясни за АФП местна представителка на полицията. „В началото, тя ни показа само 325 евро, но накрая призна, че пренася 20 000 евро във влагалището си", допълва полицейската представителка.

Родената в Демократична република Конго млада жена, която трябвала да вземе полет за Амстердам заяви за полицията, че е приела да пренесе парите по искане на мъж, с който се запознала във Facebook, посочва БТА. Конфискуваната сума била разпределена в два пакета с по 20 банкноти по 500 евро.

Местният вестник „Ромерикес Блад" припомня, че нигериец, който живее в Холандия  бе задържан  през май с 20 000 евро, скрити в ректума.