Хунтата в Тайланд раздава билети за кино, насърчава любовта и хармонията
Хунтата в Тайланд раздава билети за кино, насърчава любовта и хармонията / БГНЕС

Военната хунта в Тайланд обяви, че пуска безплатни билети за кино през уикенда, за да насърчи "любовта и хармонията", предаде Ройтерс.

Този ход е част от усилията на хунтата да спечели сърцата и умовете на хората след извършения от военните преврат миналия месец. Няколко дни след като завзе властта, хунтата започна кампания "Да върнем щастието на Тайланд", включваща безплатни концерти и фестивали с почерпки.

Безплатните билети са за филма "Легендата за крал Наресуан - част 5", който проследява историята на крал Наресуан Велики, управлявал Сиам, както някога се е наричал Тайланд, от 1590 до 1605 г. Филмът има националистическо звучене и силно набляга на темата за саможертвата и любовта към родината. Предишните части от поредицата бяха в челните места на тайландските филмови класации.

"Нужно е тайландците да разберат жертвите, правени от монарсите в миналото, жертвите на тайландците и единството на тайландците в миналото", каза говорител на хунтата. "Така че тайландците днес ще живеят в любов и хармония след много години на политически разделения", заяви той.

Хунтата също така е поискала от тайландския медиен регулатор да намери начин да позволи на многобройните футболни фенове в страната да гледат безплатно по телевизията цялото световно първенство, за да зарадва хората, посочва Асошиейтед прес.

Източник: БТА