Холивудски звезди почитат паметта на Чавес
Холивудски звезди почитат паметта на Чавес / BGNES

Американският кинорежисьор Оливър Стоун, дългогодишен поддръжник на Уго Чавес, го нарече "голям герой".

Това стана след официалното обявяване на смъртта на венецуелския президент. Според Стоун Чавес ще остане "завинаги в историята".

"Аз скърбя за загубата на големия герой", се казва в изявлението на режисьора на "JFK" и "Убийци по рождение".

"Мразен от добре уредилите се класи, Уго Чавес ще остане завинаги в историята", каза Стоун, изпращайки думи за сбогом към починалия на 58-годишна възраст лидер: "Мой приятелю, почивай в мир, отдавна заслужен".

Оливър Стоун е дългогодишен поддръжник на венецуелския лидер, той го интервюира за документален филм, създаден през 2009 г. и озаглавен "На юг от границата", изтъквайки ролята на промените на Чавес за Южна Америка.

Актьорът Шон Пен, друг приятел на венецуелския президент в Холивуд, също отдаде почит на Чавес, твърдейки, че бедните по света са "загубили лидер" а Америка - "приятел, когото винаги пренебрегваше".

"Венецуела и революцията й ще продължат под ръководството на утвърденото лидерство на вицепрезидента Мадуро", каза актьорът. Самият Уго Чавес наричаше Шон Пен "приятел на справедливите каузи".

Уго Чавес почина във вторник след 14-годишно след тежко боледуване и няколко операции. Временен президент на Венецуела е досегашният вицепрезидент Мадуро, припомня БГНЕС. Избори във Венецуела ще има в рамките на 30 дни.