Хилари Клинтън против изпращането на още войници в Ирак
Хилари Клинтън против изпращането на още войници в Ирак / netinfo

Сенаторът демократ Хилари Клинтън заяви, че обещанията на иракските власти за овладяване на насилието в страната будят скептицизъм, предаде ИТАР-ТАСС. Бившата първа дама на Америка заяви това в интервю за телевизия Ей Би Си, дадено от Багдад.

Хилари Клинтън е на посещение в Ирак заедно с още двама представители на американския Конгрес, които се срещнаха с ген. Джордж Кейси, командващия американските войски в Ирак и с иракския премиер Нури ал Малики.

Сенатор Клинтън определи обстановката в Ирак като "покъртителна". Това е третото ми посещение тук и виждам, че насилието и проблемите в областта на сигурността само се увеличават, а не намаляват, каза тя.

По повод новия план на Буш за разполагане на още американски войници в Ирак Хилъри Клинтън каза, че войниците трябва да бъдат изтегляни, а не да се пращат нови. Това трябва да покаже на иракчаните, че задълженията ни към тях не са безкрайни. Нямаме намерение да оставаме тук, за да гарантираме сигурността на техните лидери, заяви Хилъри Клинтън.

От Ирак американските конгресмени продължават за Афганистан.