Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / Gulliver/Getty Images
Бившият продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда от 23 години затвор за сексуално насилие, бе обвинен отново, този пъти за изнасилвания на четири жени, едната от които е била на 17 години, съобщи електронното издание на "Варайъти".

В иска от четирите жени, чиито имена не се споменават, се посочват случаи на сексуално насилие от страна на Уайнстийн в периода 1984 г. -2013 г., някои от които са се случили след срещи с продуцента на кинофестивалите в Кан и Венеция.

Харви Уайнстийн с трето обвинение за сексуално насилие

Едната от анонимните тъжителки, която била "приблизително на седемнадесет години" през 1994 г., твърди според съдебните документи, че Уайнстийн я задържал против волята й, сексуално я малтретирал и изнасилил.

Британската звезда Кейт Бекинсейл направи скандални разкрития за Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

Жената от щата Тенеси твърди, че Уайнстийн я поканил в хотелската си стая, за да обсъди потенциалната й кариера в киното, но там взел шофьорската й книжка и я заплашил, че ако разкаже някога за това пред когото и да било, той щял да се погрижи тя никога повече да не играе в киното и щял да поръча да я проследят и да наранят нея и семейството й.

Харви Уайнстийн осъден на 23 години затвор

В жалбата се посочва още, че братът на Уайнстийн - Боб, както и киностудиата "Мирамакс" и "Дисни", са знаели или има основания да се смята, че са знаели, че Уайнстийн е склонен към сексуално насилие и че злоупотребява с положението си, за да привлича млади актриси в апартаменти, хотелски стаи и офиси под предлог, че ще обсъждат делови въпроси и да ги насилва сексуално.
БТА