/ iStock/Getty Images
Правителството няма да толерира една малка група синдикалисти, които държат хиляди пътници на „заложници“, заяви министърът на транспорта Костас Караманлис във вторник, имайки предвид стачкуващите в атинското метро, които напуснаха работата от началото на сутрешната смяна до 10:00 часа.

Гърция обяви 24-часова общонационална стачка

„Правителството няма да използва сила или да бъде изнудвано“, каза Караманлис в коментар пред телевизия„Скай във вторник сутринта, когато гръцката столица стана сцена на сутрешните задръствания на почти всички ключови пътни артерии.

Работниците в метрото в Атина възразяват срещу решение на ръководството на компанията да прехвърли работниците от техните редовни длъжности на други длъжности, където има недостиг на персонал. Караманлис каза, че това решение засяга само 21 служители.

МВнР препоръчва на българите в Гърция да не разчитат на обществения транспорт на 2 октомври

Министърът добави, че правителството ще обмисли мерки за минимизиране на въздействието на индустриалните действия в обществения транспорт, като изисква минимален брой работници да останат на работното място, за да осигурят обслужване.
БГНЕС