/ iStock/Getty Images
Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис заминава на посещение в Съединените щати и Мексико в рамките на обиколка в страните, които са от съществено значение за гръцкия туризъм, съобщи министерството на туризма, цитирано от АНА-МПА.

Гърция удължи ограничителните мерки за влизане в страната

Теохарис ще има серия от срещи с държавни лица, представители на авиокомпании и други организации, участващи в международния туристически пазар, а също така ще даде интервюта в медиите.

В Атланта той ще се срещне с ръководството на американската авиокомпания Делта Еърлайнс, а по-късно ще разговаря с представители на Американския еврейски комитет и с гръцко-американски сенатори и предприемачи.

В неделя гръцкият министър на туризма ще бъде в Канкун, Мексико, където ще се срещне с колегите си от Испания и Португалия, а също така и с управителя на Сертарес - една от най-големите туристически групи в света.

В скоро време Мицотакис ще се срещне с Ердоган

Теохарис също така ще има срещи с министрите на туризма на Саудитска Арабия и Мексико, както и с президента на Световния съвет за туризъм и пътувания. Участниците в дискусиите ще обсъдят въпроси, свързани с премахването на ограниченията върху международните пътувания с туристическа цел.

В понеделник Теохарис ще се срещне с ръководителите на хотелските групи Хилтън и Мариот. В сряда ще се върне в САЩ, където ще посети Далас, щата Тексас, за да разговаря с представители на компанията Американ Еърлайнс, а в четвъртък ще бъде в Чикаго, където ще се срещне с президента на Юнайтед Еърлайнс.
БТА