/ iStock/Getty Images
Грузинският парламент спря днес работа за четири часа заради зловонна течност, излята в парламентарната зала, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Председателят на парламента Арчил Талаквадзе нарече случая "химическа атака".

Протестно движение на граждани заяви, че е внесло в залата на парламента антисептичен препарат с цел да прекъсне работата на депутатите преди гласуването за назначаване на съдии във Върховния съд, които според опозицията са привърженици на правителството.

Кой ръси отрова за животни по улиците на Бургас? (ВИДЕО)

На част от депутатите им прилоша, след като вдишаха изпаренията. Инцидентът обаче не доведе до никакви сериозни поражения върху здравето на народните представители.

"Искахме да покажем, че нашият парламент вони", каза Нодар Рухадзе, лидер на движението #Shame (Позор), което подкрепя демонстрантите, настояващи за преминаване към изцяло пропорционална избирателна система в Грузия. Промяната бе планирана за 2024 г., но опозицията настоява тя да бъде приложена на практика по-рано.

Откриха противоотрова срещу едно от най-отровните създания на Земята

В крайна сметка, след възобновяване на парламентарната работа, депутатите одобриха 14 от 20-те кандидати за членове на Върховния съд.
БТА