Говорителят на Белия дом Шон Спайсър
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър / БГНЕС, архив
Официалният говорител на Белия дом Шон Спайсър заяви, че много от журналистите, посещаващи пресконференциите във ведомството, ходят с идеята да се превърнат в звезди в YouTube.

Войната на Доналд Тръмп с медиите не стихва

„Много от тях просто искат да станат звезди в YouTube и задават по осем пъти един и същ въпрос. Но в края на краищата – това е тяхно право. Нашата работа е да се уверим, че представяме актуална информация и отчети относно дейността на президента и неговите предстоящи планове”, изтъкна Спайсър в интервю за американска радиостанция.

Тръмп нарече US медии "врагове на американците"
 

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър
БГНЕС, архив

„Като цяло представителите на медиите се държат язвително, защото много от репортерите днес са по-фокусирани върху това как изглеждат пред камерата, отколкото как да разберат този или онзи проблем", каза още той, споделяйки, че това е една от причините да предпочита брифинги без камери.

Тръмп не даде възможност на репортер на Си Ен Ен да му зададе въпрос
 

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър
БГНЕС, архив

В последно време пресконференциите в Белия дом все по-рядко и по-рядко се излъчват онлайн или по американските телевизионни канали. Дотолкова, че брифингите през последните две седмици влязоха в ефира само на два тв канала.
БГНЕС