Френски педофил призна за посегателства над 66 момчета
Френски педофил призна за посегателства над 66 момчета / БГНЕС, архив

Френски гражданин беше изправен пред съда, след като призна за упражнено сексуално насилие над 66 момчета в Шри Ланка, Тунис и Египет.

Големият брой на жертвите превръща делото срещу него в най-мащабното във Франция, отнасящо се до сексуални престъпления зад граница.

Дарантиер, който е на 53 години, е бивш директор на католически старчески дом. Той е обвинен в изнасилване, сексуални нападения и склоняване на малолетни към проституция. Той е записвал и разпространявал детска порнография между 2002 и 2011 години.

Той е издирен от ФБР, което обръща внимание на разпространяваните от него снимки на малки момчета през 2011 година и е арестуван от френската полиция на следващата година, а разследващите органи откриват хиляди фотографии и стотици видеоклипове на твърди дискове в дома му.

Дарантиер се самоописва като „бисексуален с педофилски наклоности", „самотник" и „болен човек, който има нужда от помощ", но отрича да е упражнявал сексуална принуда спрямо момчетата. Вместо това ги е подкупвал с пари и подаръци.

Това не е първото подобно провинение на Дарантиер, доказано в съда. Той има условна присъда в Австрия от 2000г. за сексуално посегателство над деца през 1994 година.

Очаква се френските магистрати да се произнесат по случая в четвъртък.

Източник: БГНЕС