/ iStock/Getty Images
Пътниците, пристигащи във Франция от 16 страни със силно разпространение на коронавируса, ще трябва да си правят тестове при влизане на френска територия на летищата и пристанищата, предаде Асошиейтед прес.

Литва налага карантина на пристигащите от Франция

Френският премиер Жан Кастекс обяви миналия месец, че от 1 август за пристигащите от страните в списъка ще се изисква да се тестват, освен ако не представят доказателство за отрицателен резултат от изследване, направено до 72 часа преди заминаването.

Хората, които дадат положителна проба във Франция, ще трябва да останат под карантина за 14 дни. Като цяло Франция не разрешава пътувания от и до тези 16 държави, сред които са САЩ и Бразилия.

1130 нови случая на заразата във Франция

"Това означава, че изискването за тестове е насочено към хората, които пристигат на основание определени обстоятелства - например френски граждани, които живеят в тези страни или граждани на съответните държави с местожителство във Франция", уточни Кастекс.

Здравните власти съобщиха, че броят на потвърдените случаи на КОРОНАВИРУС в континенталната част на Франция е скочил през последните седмици. По-рано правителството обяви задължително носене на маски във всички закрити обществени пространства.

Засега френското правителство изключва въвеждане на нова карантина след почти пълното блокиране на страната за близо два месеца между март и май
БТА