пропалестински протест
пропалестински протест / БТА
Евреин почина в Калифорния след сблъсък по време на протести срещу войната между Израел и "Хамас", предаде Асошиейтед прес.

69-годишният Пол Кеслер е починал в болница вчера, ден след като е бил блъснат по време на произраелски и пропалестински демонстрации на кръстовище в Таузънд Оукс, северозападно от Лос Анджелис, съобщиха властите.

Свидетели твърдят, че Кеслер е участвал във "физическа схватка" с един или повече контрапротестиращи, паднал е и е ударил главата си в земята, се казва в изявление на шерифа на окръг Вентура. Но аутопсията, извършена вчера, показа, че Кеслър е починал от удар в главата, нанесен с тъп предмет, и, че става дума за убийство, съобщиха от канцеларията на местния шериф. Разследващите случая не изключват възможността да става дума за престъпление от омраза.

65 полицаи са били ранени по време на пропалестински протести в Берлин (СНИМКИ)

Засега не са извършени арести и други подробности за инцидента не бяха съобщени.

Равинът Ноа Фаркас, председател на Еврейската федерация на Лос Анджелис и околностите му, заяви, че организацията чула твърдения, че Кеслер е бил ударен в главата от мегафон, държан от пропалестински демонстрант. Местното представителство на Съвета за американско-ислямски отношения пък публикува изявление, в което нарече смъртта на Кеслер "трагична и шокираща загуба".
Пламен Йотински/БТА