Мъж се катери повече от два часа вчера по стъклената фасада на Тръмп Тауър в Ню Йорк с помощта на вендузи, събирайки стотици зяпачи, а полицията затвори съседните улици.

Катерачът, по бермуди и с раница на гърба, използваше също въже и нещо като хамут, за да се закрепи към стъклото, предаде Асошиейтед прес.

Кучета редовно "осквернявали" звездата на Тръмп на Алеята на славата

Полицаи се спуснаха към катерача с платформа за миене на прозорци, опитвайки се да го спрат. Той неколкократно сменяше посоката и ги заобикаляше. След като повече от два часа напразно се опитваха да го убедят, те свалиха няколко от големите стъклени панели на етажа над него и успяха да го издърпат вътре. Полицията беше поставила и огромна въздушна възглавница на улицата, в случай че човекът падне.

20-годишният мъж е изпратен в болница за психологически изследвания, след които ще бъде официално задържан под стража, съобщи представител на нюйоркската полиция, цитиран от Франс прес.

Полицейски говорител подчерта, че в нито един момент катерачът от Тръмп Таур не изразява намерения да навреди на някого. "Единственото му намерение е било да се срещне с Тръмп", обясни той. Мъжът се самоопределил като независим изследовател, който иска да привлече вниманието на Тръмп, и бил публикувал в социалната мрежа YouTube видеозапис, в който говори за своите планове. На записа младежът призовава американците да гласуват за кандидата на републиканците на президентските избори през ноември.

Сгушено сред лозята, селото на предците на Тръмп страни от славата

68-етажният небостъргач в Манхатън е щаб на кандидат-президентската кампания на Тръмп и на неговата бизнес империя и самият той живее там. Терасите и част от етажите са отворени за публиката. Тръмп в момента е на предизборна обиколка в Северна Каролина.

Източник: БТА