Един загинал и четирима изчезнали след газова експлозия във Волгоград
Един загинал и четирима изчезнали след газова експлозия във Волгоград / БГНЕС

Един човек е загинал и 11 са пострадали при вчерашната газова експлозия и последвалия пожар в жилищен блок в руския град Волгоград. Спасителите издирват четирима изчезнали, а пострадалите са откарани в болница. Това заяви днес на заседание на работна група началникът на Националния център за управление на кризисните ситуации към министерството на извънредните ситуации на Русия (МИС) Виктор Яцуценко, предаде ТАСС.

По-рано местните власти съобщиха за повече жартви - най-малко пет. Около пет души може да има под развалините, които се разчистват, съобщи днес от местопроизшествието заместник-министърът на извънредните ситуации Леонид Беляев.

Сериозни щети са нанесени на 30 апартамента; от девететажната сграда са евакуирани близо 140 души, но може да рухне още част от нея, предупреди той. На мястото работят над 1000 души със 156 единици техника и шестима водачи с кучета. След експлозията губернаторът на Волгоградска област въведе извънредно положение в региона.

Спасителите започват да демонтират плочите, висящи от горните етажи на сградата. Очаква се МИС да приключи работата на местопроизшествието до 18.00 ч. местно време.

Източник: БТА