Две нови жертви на свинския грип
Две нови жертви на свинския грип / снимка: БГНЕС

Здравните власти на американския щат Илинойс съобщиха, че в района на Чикаго е починал човек, който е бил болен от свински грип. Това е 12-ият потвърден смъртен случай в САЩ на разболял се от новия грип, предаде Асошиейтед прес. Починалият е имал и друго заболяване. Засега не се дават повече подробности.
   
Досега в САЩ са регистрирани над 6700 случая на болестта, повечето от тях са в лека форма.
  
В Торонто, Канада, е починал мъж, който е бил болен от свински грип. В съобщението на здравните власти на града не се уточнява дали именно новият вирус е станал причина за смъртта, тъй като мъжът е страдал от хронично заболяване. Ако се потвърди, че 44-годишният мъж е починал от свински грип, това ще е вторият смъртен случай в Канада от тази болест. В първия случай при аутопсията не бе категорично потвърдено, че смъртта се дължи на новия грип, припомня БТА.    
   
Южна Корея потвърди нов случай на новия грипен вирус А (H1N1). До момента в страната са потвърдени 23 случая на новия грип, наричан „свински", предаде AФП.

Южнокорейското министерство на здравеопазването съобщи, че се е заразила 28-годишна корейка, която е пристигнала от Ню Йорк. Жената е поставена под карантина. Тя е била спряна на летището в Сеул заради симптоми на грип.

По данни на Световната здравна организация досега в света 12 500 души са се разболели от свински грип, повече от половината от тях са в САЩ. Починали са общо 91 души, 80 от тях - в Мексико, където през април избухна грипна епидемия.