Дик Чейни прие бъдещият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън
Дик Чейни прие бъдещият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън / netinfo

Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Джо Байдън бе приет от сегашния вицепрезидент Дик Чейни в резиденцията, която ще обитава след 20 януари. Байдън и Чейни позираха за снимки пред резиденцията заедно със съпругите си Лин Чейни и Джил Байдън. След това те влязоха в сградата на Военноморската обсерватория на Вашингтон, която е официалната резиденция на вицепрезидента на САЩ.

Срещата продължи около 50 минути и на нея не бяха допуснати журналисти. По време на кандидат-президентската кампания Джо Байдън бе един от най-яростните противници на Дик Чейни, който пък от своя страна вероятно ще бъде запомнен като най-влиятелният вицепрезидент в историята на САЩ.

В понеделник президентът Джордж Буш прие в Белия дом новоизбрания президент на САЩ Барак Обама, припомня АФП. Междувременно анонимни източници от Демократическата партия съобщиха, че Байдън има намерение да назначи Рон Клейн за началник на своята канцелария. Клейн заемаше същата длъжност в канцеларията на вицепрезидента Ал Гор, беше съветник на Байдън по време на предизборната кампания и ако бъде назначен ще е поредният представител на екипа на бившия президент Бил Клинтън, към когото се обръща новоизбраният тандем Обама-Байдън, отбелязва АП.

Очаква се името на новия шеф на канцеларията на Байдън да бъде обявено официално в края на седмицата.