Най-малко 30 полета са задържани и още четири са отменени
Десетки задържани и отменени полети в Москва заради атака с дронове. През нощта руските сили за противовъздушна отбрана са свалили два украински дрона в небето над Тверска и Калужка област, съобщава вестник "Коммерсант“.

По данни на Министерството на отбраната в Москва Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са се опитали да атакуват територията на руските региони с помощта на бойни дронове от авиационен тип. "На 16 септември през нощта украински безпилотни летателни апарати бяха унищожени от дежурни системи за противовъздушна отбрана“, съобщиха от ведомството, като добавиха, че разглеждат инцидента като "опит за извършване на терористична атака срещу цели на територията на Руската федерация“.

Лавров: Зад темата с мирните преговори се крие заговор срещу Москва

Губернаторите на Тверска и Калужка област Игор Руденя и Владислав Шапша все още не са съобщили за унищожаване на дронове над територията на техните региони.

Най-малко 30 полета са задържани и още четири са отменени на московските летища Внуково, Домодедово и Шереметиево, показват данни на руската онлайн услуга "Яндекс. Расписание“.

На 10 септември московските летища съобщиха за закъснения на 20 полета. Сутринта на 9 септември четири полета бяха отменени на летищата в Москва, а други девет бяха забавени.
Агенция "Фокус"