Десетки цивилни загинаха само за ден при боеве в Сирия
Десетки цивилни загинаха само за ден при боеве в Сирия / БГНЕС, архив

Най-малко 51 души от мирното население на Алепо и региона загинаха в събота, съобщи неправителствена организация, цитирана от АФП.

Според базираната във Великобритания организация "Сирийски наблюдател за правата на човека", която събира и разпространява информация с помощта на мрежа от информатори на територията на Сирия, сред убитите има четири деца. Загиналите са както в Алепо, така и в района западно от града.

Историята на детето актьор, което стана жертва на войната в Сирия

Жертвите са убити в бомбардировки и обстрел на силите, лоялни на сирийския режим, руските сили, които ги подкрепят, и бунтовническите сили. Силите на сирийския режим са бомбардирали няколко квартала в източната част на град Алепо, контролирани от бунтовниците и са убили 15 цивилни, сред които едно дете. Десетки са ранените.

9 цивилни, сред които две деца, са били убити при артилерийски обстрел на бунтовниците по западните квартали на Алепо, контролирани от силите на режима. 27 цивилни, сред които и едно дете, са били убити в удари, извършени от силите на режима и от руски самолети по три села и градове в района западно от Алепо.

Източник: БГНЕС, БТА