Дейвид Камерън се готви да печели милиони от мемоари и лекции
Дейвид Камерън се готви да печели милиони от мемоари и лекции / Guliver/Getty Images

Бившият британски премиер Дейвид Камерън, който се отказа и от мандата си в Камарата на общините, се готви да печели милиони лири от написани мемоари и публични лекции, пише "Дейли мейл".

Дейвид Камерън се отказа от депутатското си място

Вестникът се позовава на приближени на Камерън, според които той първо ще се захване с мемоарите си, за които ще получи авансово сума, по-голяма от 4,7-те милиона лири на Тони Блеър за автобиографичната му книга "Пътуване" (A Journey), излязла през 2010 г. Бившият лейбъристки премиер дари целия си хонорар на Британския кралския легион, припомня "Дейли мейл".

Приятели на консерватора Камерън твърдят, че той ще се присъедини към кръга на елитните лектори, в който Блеър взема хонорари до четвърт милион лири за лекция, пише вестникът и припомня вчерашното изявление на Камерън, че ще търси работа в публичния сектор, породило предположения, че ще се стреми да стане консултант в някоя международна организация.

Лидерът, който беше стабилен премиер, компетентен и добродушен

"Дейли мейл" подчертава, че през целия си живот Дейвид Камерън се е занимавал с политика и не е работил друго с изключение на три години, прекарани като пиар на телевизионната компания "Карлтън комюникейшън". Според публикацията съпругата му Саманта възнамерява да създаде собствена марка модно облекло, която ще се казва "СамКам".

В статията на таблоида се посочва, че семейство Блеър притежава 38 жилища на стойност около 32 млн. лири, а Шери Блеър и големият им син Юин ръководят успешно разрастваща се компания за продажба на имоти с цел отдаване под наем.

Източник: БТА