гори планина
гори планина / iStock/Getty Images
В най-големия град в Бразилия, Сао Пауло, се очаква голям брой малки деца да присъстват на климатичния поход, започващ в 20:00 ч. местно време - и някои от тях са под 3-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Неотдавнашните пожари в Амазонка повишиха екологичната осведоменост в страната и някои родители са загрижени как да обяснят загрижеността си на малките деца, без да ги притесняват.
"Те са много млади, така че не им казахме всичко за последните дебати за климата. Но ние ги отвеждаме на похода", казва Мариана Бомбонато за дъщеря си Мануела, две и другите деца в родителската ясла, в която участва дъщеря й. Всички те ще участват в екопохода.

Бразилският външен министър: Няма глобална климатична катастрофа

"Казахме на децата, че днес всеки ще носи специални тениски, за да покаже загрижеността си за планетата. Аз купих на Мануела книга за планетата Земя. Говорихме за начини за опазване на околната среда и когато се къпем тя казва, че "не можем да останем дълго, защото водата принадлежи на планетата."
 


Флора Монтейро, друга майка от групата, казва, че синът й Бенто, който навършва три години, не е разбрал напълно събитията, планирани за този петък, "но той знае, че е ход да се погрижим за природата и дърветата."
БГНЕС