Даниел Ортега назначи съпругата си за министър
Даниел Ортега назначи съпругата си за министър / netinfo

Никарагуанският президент Даниел Ортега назначи съпругата си Росарио Мурильо за министър на съобщенията в новото правителство, предаде Франс прес. Петдесет и шест годишната Мурильо ще оглавява Съвета по съобщенията и гражданските

въпроси, който ще замени досегашното министерство на съобщенията. Мурильо е поетеса и участваше в предизборната кампания на съпруга си.

Ортега остави вакантен поста министър на отбраната. Тъй като президентът на Никарагуа е и главнокомандващ на армията, вероятно самият той ще изпълнява функциите на министър на отбраната.

Новото никарагуанско правителство е съставено изключително от хора от Сандинисткия фронт за национално освобождение, управлявал в периода 1979 г. - 1990 г.

Новият никарагуански президент обеща, че ще подобри дипломатическите отношения с Куба, предаде Ройтерс. Двете държави бяха близки, когато Ортега беше президент за първи път, но се влошиха, след като той беше свален от власт през 1990 г. Тогава Куба изтегли посланика си от Манагуа, а Никарагуа своя от Хавана. Сега двете държави отново ще разменят посланици.

Ортега положи клетва като президент на Никарагуа в сряда.