/ БГНЕС
Основната фасада на изгорялата историческа сграда на старата фондова борса в Копенхаген се срути, съобщиха датските служби, цитирани от Франс прес. 

Гори историческа сграда в Копенхаген 

"За съжаление фасадата откъм канала "Фредериксхолмс" се срути", се казва в публикация в социалната мрежа "Екс" на службите за спешни действия. Няма данни за пострадали хора, а районът е бил евакуиран. 

Днес над останките от 400-годишното здание все още се издигаше дим след пожара, избухнал във вторник, който унищожи голяма част от сградата, посочва Франс прес. 

Пожарникари се бориха с огненото бедствие в продължение на две денонощия. По-рано днес бе съобщено, че ще останат на място още 24 часа, информира Ройтерс. 

Датската търговска камара, която е собственик на сградата и я използваше като своя централа, се зарече да възстанови емблематичната постройка. Тя е построена през 17 век, като до 1974 г. в нея се помещава датската фондова борса.

Кметът на Копенхаген Софи Хесторп Андерсен заяви, че идния месец ще замине за Париж, за да проучи как е била възстановена катедралата "Нотр Дам", която преди пет години също бе опустошена от пожар. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Савова/БТА