Руски медии съобщиха, че и Кристиан Костов е пял в Крим
93565
Руски медии съобщиха, че и Кристиан Костов е пял в Крим
  • Руски медии съобщиха, че и Кристиан Костов е пял в Крим
Часове преди Кристиан Костов да представи България по време на втория полуфинал на Евровизия 2017 руски медии разпространиха информацията, че нашият изпълнител също е пял в Крим, след като полуостровът беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г., правейки паралел с недопуснатата руска участничка да конкурса. Кристиан е роден в Москва през 2000 г. Майка му е от Казахстан, а баща му е българин.

Чуйте българската песен за Евровизия 2017 (ВИДЕО)

Появиха се и противоречиви информации, че страната ни може да повтори скандала, довел до изключването на Русия от конкурса тази година, но украинските власти успокоиха страстите, като разпространиха позиция, в която подчертават, че няма никакви проблеми около участието на България.

Украйна забрани достъпа в страната на руската представителка в Евровизия

Украйна забрани достъпа в страната в срок от три години на руската представителка Юлия Самойлова на конкурса "Евровизия 2017".

Кристиан Костов
netinfo

Претенциите към руската изпълнителка са за участието ѝ в концерт в Крим през лятото на 2015 година. Според Службата за безопасност на Украйна певицата е нарушила постановление на Министерския съвет на Украйна, според което чужденците се задължават да получат специално разрешение за посещението на полуостров Крим, след като той бе анексиран от Русия.

За това, че и Кристиан Костов е пял в Крим след анексирането му от Русия, обърна внимание роденият в Украйна влогър Анатолий Шарий, който пита какво ще направят сега хората от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).
„На 1 юни 2014 година българският представител в тазгодишното издание на Евровизия Кристиан Костов е посетил Крим за няколко часа като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия“. Това се казва в позиция на българската делегация в Евровизия 2017 във връзка с медийни публикации относно участие на Кристиан в събитие на територията на Крим, разпространени в деня на втория полуфинал на песенния конкурс.
Концертът, организиран от „The Voice Kids“, е бил посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси.

По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

Кристиан Костов: Имаме шанс за победа

Часове преди да излезе на сцената Кристиан даде специално интервю за Дарик радио, в което разкри, че е оптимист за представянето си довечера: „Да, вярвам абсолютно. Смятам, че всичко ще е добре и ще ни оценят добре. Полуфиналът не е по-маловажен, защото това са 50% от точките. Аз по-скоро се притеснявам от журито, защото знам, че хората ще харесат парчето. И наистина вярвам, че имаме шанс да се борим не само за финал, не само за Топ 5, а и за победа“.

Кой ще спечели Евровизия?

Междувременно Google направи прогнози за победителите на международния певчески конкурс Евровизия. Според търсачката България ще е на трета позиция. На първо място с най-много точки ще се класира песента "Реквием" на изпълнителката от Франция Алма, а на второ място ще бъде за изпълнението на италианеца Франческо Габани "Кармата на западняците".

Кристиан Костов
Вирджиния Рекърдс/Владо Василев

Кристиан Костов ще представи България по време на втория полуфинал на Евровизия 2017. Той ще излезе на сцената под номер 15 и ще изпълни своята песен "Beautiful Mess" в оспорвана конкуренция.

Ето как можете да гласувате за Кристиан Костов, ако живеете в чужбина!