Буш внезапно кацна в Ирак
Буш внезапно кацна в Ирак / netinfo

Бъдещето на Ирак е в ръцете на новите управляващи, каза американският президент Джордж Буш на срещата си с иракския премиер Нури ал Малики и министри от кабинета му в Багдад, предаде Франс прес.

"Дойдох тук не само за да се срещна с вас лично, но и да ви кажа, че когато Америка обещае нещо, тя държи на думата си", каза Буш на Малики и неговите министри.

"В наш интерес е да постигнем успех в Ирак", подчерта американският президент, цитиран от Асошиейтед прес. Той поздрави Малики за кабинета, който е сформирал и  каза, че е
впечатлен от хората, назначени за министри.

Иракския премиер увери Буш, че новото правителство е решено да победи тероризма и да преодолее трудностите, пред които е изправена страната, предаде Ройтерс.

"Ние сме решени да успеем и трябва да победим терористите и всички трудности", каза Малики.

"С божията воля всички страдания ще приключат, всички войници ще се върнат в страните си, а ние ще им бъдем благодарни за това, което ни предложиха, за жертвите, които направиха за нас", каза Малики.

Буш пристигна днес на изненадващо посещение в Ирак. Това е втората му визита в Ирак от 2003 г. насам. Буш ще се срещне с иракския президент Талабани, с председателя на иракския парламент и ще говори пред американски войници в Ирак.