Бурни ветрове ще връхлетят и Великобритания
Бурни ветрове ще връхлетят и Великобритания / БГНЕС

Очаква се днес бурни ветрове да връхлетят по-голямата част от Великобритания, да объркат движението по пътищата и да нанесат щети на жилищни сгради, предаде Ройтерс.

В Шотландия прогнозите са, че ветровете ще достигнат скорост от 130 километра в час. Те ще бъдат съпътствани от обилни дъждове. Очаква се да завали и сняг.

В южната половина на Великобритания в много райони ще има проливни дъждове, силни и дори буреносни ветрове, които може да достигнат скорост от 120 километра в час.

Лошото време вече взе първата си жертва. Загинал е един човек - шофьор, катастрофирал заради изтръгнато от бурята дърво.

Британската метеорологична служба предупреждава, че бурните ветрове могат да причинят проблеми в движението. От британските железници съобщиха, че лошото време е нарушило железопътния трафик в много части на страната, има много отменени влакове, а 75 процента от влаковете се движат със закъснение.

Трафикът на лондонската гара Кингс крос тази сутрин в пиковите часове беше преустановен заради спиране на електроподаването. Все още не се знае дали аварията е била причинена от лошото време.