Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за САЩ
Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за САЩ / Guliver/Getty Images

Легендата на рока Брус Спрингстийн смята, че кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп е "срам" за САЩ, защото е демагог, който предлага единствено прекалено опростени решения, предаде Франс прес.

Спрингстийн, който в песните си често споменава за проблемите на американците от средната класа, поясни, че си дава сметка защо Тръмп им изглежда "убедителен".

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

"Абсурдността надхвърля хумористичните нотки - отбеляза музикантът. - Той обаче е толкова близо до Белия дом, че това предизвиква безпокойство. Не смятам, че ще спечели, но фактът, че е кандидат, е голям срам за американците. Тръмп знае как да каже на избирателите някои неща, които те искат да чуят. Имаме проблеми в САЩ. В страната съществува голямо неравенство при разпределение на богатствата, а това е благоприятна почва за демагогия. Тръмп има простичък отговор за всички тези сложни проблеми."

Филип Киркоров се надява Тръмп да спечели битката за Белия дом

Мемоарите на Спрингстийн трябва да бъдат публикувани следващата седмица. Те проследяват живота му, от детството му в Ню Джърси до успехите му на музикалната сцена.

Източник: БТА