/ iStock/Getty Images
Властите в поне два района в колебаещия се щат Пенсилвания (осигурява 20 гласа в Избирателната колегия) спряха обработката на бюлетините от общите избори в САЩ. Това съобщиха в четвъртък Си Ен Ен и Ен Би Си.

Според Ен Би Си обработката на бюлетини беше спряна в окръг Филаделфия, където се намира едноименният град - най-големият в щата. В същото време, според Cи Ен Ен, преброяването на гласовете е временно спряно - поне до петък - в окръг Алегейни, където се намира вторият по големина град в Пенсилвания, Питсбърг. Според Cи Ен Ен демократът Джоузеф Байдън уверено води в двата района. В щата като цяло републиканецът Доналд Тръмп държи лидерството с 50,3% от гласовете, докато Байдън има 48,5%.

Тръмп отново иска да спре броенето на гласовете от изборите (ВИДЕО)

По-рано предизборният щаб на Тръмп заведе дело за спиране на преброяването на гласовете в Пенсилвания. Според замшефа на щаба му Джъстин Кларк, искът се завежда, за да се „попречи на длъжностните лица по изборите - демократите - да скрият процеса на преброяване и обработка на бюлетините от републикански наблюдатели“. Кампанията на Тръмп призова за „временно спиране на преброяването, докато не се постигне нормално ниво на прозрачност и републиканците могат да се убедят, че преброяването е открито и е в съответствие със закона“.

Пенсилвания принадлежи към относително малкото на брой колебаещи се щати - тези, при които е напълно неясно коя партия и кой кандидат ще надделее. Тръмп и Байдън посветиха значителна част от времето си на агитация в Пенсилвания, където Байдън разположи предизборния си щаб. Демократът често обръща внимание на факта, че е роден в този щат.

Победа в Пенсилвания дава на кандидата 20 гласа в Избирателната колегия от 270, необходими за да стане президент. Според Фокс нюз досега Байдън е получил 264 електорални гласа, докато Тръмп има 214 гласа.
БГНЕС