Британци ще ремонтират българско училище за деца със специални нужди
Британци ще ремонтират българско училище за деца със специални нужди / снимка: DarikNews

Група британци от благотворителното дружество "Амбър" в графство Уилтшър, Великобритания, ще помагат за ремонтирането на българско училище за деца със специални нужди. Това се казва в съобщение, поместено на сайта на графството.

Училището се намира на 30 км от София, но не се уточнява точно къде. В продължение на 2 седмици британците ще помагат за общия ремонт и ще рисуват стенописи. Те ще прекарат и ценно време с децата, които често се чувстват самотни и изоставени, се посочва текста. От 100-те деца, посещаващи училището, 30 са сираци и за тях то е дом.

Пътуването е спонсорирано и организирано от "Бхагават интернешънъл тръст" - дружество с централа в Бристол, което финансира проекта "Да живееш и учиш в чужбина". Проектът цели да даде на маргинализирани хора възможността да опознаят себе си по-добре и да разберат къде е мястото им в Европа.
   
Въпреки че инициативата в България е финансирана от бристолското дружество, членовете на "Амбър" трябва да съберат 1000 британски лири за материалите и инструментите, които ще им трябват за ремонта. Досега са събрани 600 лири от продажбата на ръчно направени дървени сандъчета за цветя, сладкиши, както и от дарения и спонсорство.