Повече от 60 ямайски деца от начално училище са били хоспитализирани, след като са яли мощни бонбони от канабис с цвят на дъгата, съобщи Ройтерс. 

Децата са получили халюцинации, заяви министърът на образованието на карибската държава в социалната медийна платформа X.

Хванаха шофьор с килограм марихуана и 17-годишно момиче с 54 сгъвки с „друсан чай“

„Заедно ще засилим нашия режим на безопасност и сигурност, за да се борим с безразсъдната продажба на продукти с марихуана на деца“, каза Фейвал Уилямс във вторник.

 

Децата се подлъгали от цветното пакетче на бонбоните, без да знаят, че всеки от тях съдържа 100 милиграма THC – считан за силна доза дори за редовни потребители на марихуана.

„Едно малко момче каза, че е изяло един единствен бонбон“, разказа лекар от болницата, където са настанени малчуганите. На няколко от учениците са били поставени интравенозни капки, за да се ускори възстановяването им.

Полицаи хванаха 44-годишен да отглежда марихуана в дома си

Ямайка декриминализира притежанието на до 57 грама марихуана за религиозни, медицински и научни цели през 2015 г. и създаде агенция за лицензиране на легалната индустрия за медицински канабис в страната.

Радио Ямайка съобщи, че Асоциацията на производителите и производителите на Ганджа в страната предлага програма за обществено образование за отговорна консумация от възрастни и за предотвратяване на консумация от деца, както и настоява за повече правила при опаковането на продуктите със съдържание на канабис.

 
Ройтерс