папа Бенедикт Шестнайсети
папа Бенедикт Шестнайсети / Gulliver/Getty Images
Оттеглилият се папа Бенедикт Шестнайсети не присъства физически на заупокойната служба, състояла се в катедралата на град Регенсбург в Германия, за по-големия си брат Георг. Вместо това той я проследи по интернет, предаде ДПА. Агенцията цитира епископ Рудолф Фодерхолцер.

Георг Рацингер почина на 96-годишна възраст на 30 юни. В края на юни 93-годишният оттеглил се папа, чието рождено име е Йозеф Рацингер, направи изненадващо посещение в родната си Германия, за да се види с болния си брат, с когото е бил много близък.

Почина Георг Ратцингер - по-големият брат на папа Бенедикт Шестнайсети

Заупокойната служба се състоя в катедралата в Регенсбург, където Георг Рацингер, също католически свещеник, от 1964 до 1994 г. е бил диригент на известния момчешки хор "Регенсбургер Домшпацен". Броят на присъстващите на погребението е бил ограничен заради коронавирусната пандемия. Сред тях са били личният секретар на Бенедикт Георг Генсвайн и кардинал Райнхард Маркс, архиепископът на Фрайзинг и Мюнхен.



Миналата седмица папа Франциск изпрати писмо на своя предшественик, в което му изрази съболезнованията си и заяви, че се моли за него и неговия покоен брат.

БТА