Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) напреднаха с 2 км в района на Бахмут, заяви украинската заместник-министърка на отбраната Анна Маляр, цитирана от украинската новинарска агенция УНИАН.

Врагът разпространява фалшиви информации, за да оправдае провала си в битката за Бахмут, каза още украинската представителка.

"Цяла седмица в руските канали в "Телеграм" и в медиите водеща тема си оставаше Бахмут и събитията, свързани с него. Анализът на информациите показва, че за врага този град има голямо значение от почти сакрално естество", изтъкна Маляр.

По думите на украинската заместник-министърка Русия умишлено разпространява невярна информация за недостиг на оръжия, за да оправдае провалите си на фронта. 

Маляр отбеляза, че седмицата за Русия в района на Бахмут е била белязана от четири фундаментални проблема: провалът на собствените настъпателни планове, големите загуби на жива сила, напредването на ВСУ с 2 км край Бахмут и фактът, че за седмицата ВСУ не отстъпиха от нито една своя позиция в Бахмут.

Пригожин: Украинската контраофанзива започна по фланговете около Бахмут

По данни на украинския генерален щаб руските сили продължават активно да атакуват както в самия Бахмут, така и в неговите околности, отбелязва УНИАН.
Божидар Захариев/БТА