/ iStock/Getty Images
Най-добрият коледен подарък за шведите тази година е билет за културно или спортно събитие - концерт, театрално представление, мач, съобщи ТАСС.

До този извод стигат експерти от шведския Изследователски институт по търговия, които в навечерието на празниците провеждат поредица от анкети.

"Пандемията се характеризира със социално дистанциране, често миене на ръце и развлечения само между стените на дома или сред природата. Когато социалните и културни мероприятия отново станаха възможни, шведите бързо показаха какво най-много им е липсвало по време на пандемията - да се веселят, да се вдъхновяват от културата...Затова коледният подарък на 2021 г. е билет за събитие", се посочва в прессъобщение на института.

Според експертите посещението на културни или спортни събития помага и на ръста в потребителското търсене. "Ясно виждаме, че масовите мероприятия, отдихът и културата създават потребности и дори действат като двигатели на други видове потребление", каза директорът на института Ема Хернел
БТА