Руският град Белгород беше разтърсен от мощни експлозии. Местните власти казаха, че трима души са били убити и няколко ранени. Взривовете са изглеждали като артилерийски обстрел. Властите в Белгород обаче не обявиха какво се е случило. Те казаха, че повече от 50 имота са понесли повреди, а няколко са напълно разрушени, съобщава NOVA.

Белгород е близо до границата с Украйна и това не е първият обстрел от началото на войната. Междувременно на артилерийски обстрел беше подложено летището в Мелитопол. Южният украински град беше окупиран от руснаците още в началото на войната. Граждани снимаха поне 30 мощни експлозии и голям пожар на летището.

Украйна нанесе удари по руска база в окупирания Мелитопол

На този фон Русия твърди, че контролира град Лисичанск. Руски войници се снимаха по улиците. Украинското командване настоява, че още държат града, но признават, че е възможно пълно отстъпление.

„Още много, много трябва да бъде направено за нашата победа. Пътят, който предстои, е тежък. Затова всички трябва да направим, каквото е по силите ни окупаторът да не загуби само на бойното поле, но също така исторически и концептуално. За да разбере всеки в Русия, че Украйна не може да бъде пречупена, дори чрез жестокости и война”, заяви президентът Володимир Зеленски.
NOVA