Индия
Индия / БГНЕС
Индийският премиер Нарендра Моди призова индийците да изгасят светлините в домовете си в неделя вечер и да излязат на балкона или на входната врата със запалена свещ или фенери или с мобилен телефон със светещ екран, за да изразят солидарността си в борбата срещу коронавируса, предаде ДПА.

Във видеообръщение в социалните медии Моди каза, че тази проява ще демонстрира "колективната мощ" на 1,3-милиардното население на Индия и ще повдигне духа му по време на 3-седмичната карантина, въведена в страната на 22 март.
 
20 000 вагона в Индия стават карантинни центрове

Бдението е обявено за 9 ч. вечерта в неделя и трябва да продължи 9 минути. "През това време си казвайте мислено: Ние не сме сами по време на карантината, колективната мощ и решимостта на 1,3 милиарда индийци е с всеки един гражданин", обясни премиерът.

Това е третото обръщение на Моди към нацията в опита му да повдигне духа ѝ в борбата срещу епидемията. До момента в Индия са регистрирани 2301 заразени с COVID-19, като починалите са 56.

Премиерът не само призова индийците да спазват ограниченията на карантината, но пусна в социалните мрежи и видео с йога упражнения, които те да правят по време на дългите си часове у дома.
БТА