/ iStock/Getty Images
Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с разлика от няколко седмици, след като една от дъщерите й бе износена от нейната майка, съобщи WBAL. Бабата станала сурогатна майка на внучето си

31-годишната Келси Пиърс страдала от безплодие и последните три години с мъжа й безуспешно предприемали множество опити да имат дете. Келси претърпяла няколко операции и процедури ин витро. Но всичко било напразно, а пък парите на семейството свършвали.

Баба роди собствените си внуци (СНИМКА)

В крайна сметка семейният лекар ги посъветвал да прибегнат до сурогатна майка. Но Пиърс не могла да си го позволи, не й стигали парите. Тогава майка й, 53-годишната Лайза Ръдърфорд от щата Мичиган, предложила да износи внучка си.

Първоначално Пиърс сметнала тази идея за дивашка, но майка й била настойчива и я уговорила. Жената минала през множество медицински изследвания и анализи и благодарение на отличното й здраве, медиците й разрешили да стане сурогатна майка.

Скоро след това на Ръдърфорд й присадили яйцеклетки на дъщерята, оплодени от съпруга й или от зетя на Ръдърфорд. И в този момент Пиърс разбрала, че е бременна. Лекарят й каза, че това е чудо. Майката и дъщеря й, живеещи отделно, постоянно поддържали връзка и се подкрепяли по време на бременността.

Ръдърфорд родила внучката на 1 октомври, кръстили я е Евърли. А на 23 ноември, няколко седмици по-късно, Пиърс родила сестра й Ава. Сега двете момичета са здрави и се чувстват отлично. Майка им и досега не може да повярва в случилото се и признава, че е много щастлива, въпреки че я наляга силна умора.

По-рано имаше съобщение, че жена от английския град Тонтън е родила близнаци през две години. Това станало благодарение на изкуственото оплождане. Те се обърнали към клиника, където били замразени ембриони, и така двойката имала възможността да ги използва на два пъти.
БГНЕС