Австралийски самолет засече нов подводен сигнал в Индийския океан
Австралийски самолет засече нов подводен сигнал в Индийския океан / БГНЕС

Австралийски самолет, участващ в издирването на изчезналия малайзийски Боинг, е доловил нов подводен сигнал в района, в който изчезна самолетът.

Операцията по издирването на останките от Боинг-777 на малайзийските авиолинии бяха подновени днес в ограничен периметър, където бяха засечени ултразвуци, вероятно излъчвани от черните му кутии, предаде Франс прес.

Началникът на операцията Ангъс Хюстън заяви, че отломките на самолета могат да бъдат локализирани идните дни, благодарение на акустичните сигнали, засечени от американския кораб "Океански щит", посочва БТА.

"Вярвам, че търсим на правилното място, но трябва да видим със собствените си очи останки от самолета", заяви Хюстън, като посчерта, че засечените сигнали не са с "природен произход", а идват от електронно оборудване.

Днес в операциите по издирването участват десетина военни самолета, четири самолета на гражданската авиация и 13 кораба в зона с приблизителна площ от 60 000 кв. км. Сигналите са с честота 33,331 килохерца на постоянни интервали от 1,106 секунди.