Атентатор самоубиец се взриви пред сградата на митницата в Кандахар
Атентатор самоубиец се взриви пред сградата на митницата в Кандахар / снимка: Reuters

Атентатор самоубиец се взриви в сградата на митницата в Южния афганистански град Кандахар, съобщи Франс прес.

По сведения на местната полиция при атентата е загинал един афганистанец, който работил като преводач на разположена в града американска военна част. Предполага се, че сред жертвите и пострадалите има и американски войници, но точни данни засега не се съобщават. Говорител на силите на НАТО в Афганистан обявил, че при атентата има загинали чуждестранни войници.

Очевидци съобщили на АФП, че в момента на експлозията в комплекса влизала американска част, уточнява БТА. Шефът на полицията в Кандахар заявил, че ранените и телата на всички загинали били откарани с американски вертолети.

През последните месеци Кандахар се превърна в арена на чести самоубийствени нападения от страна на талибаните, които се опитват по някакъв начин да се реваншират за загубите и отстъпените територии пред офанзивата, която части на НАТО предприеха на широк фронт в провинцията, посочва АФП.

Междувременно при атентат е бил убит и Сайед Мохамад, временно изпълняващ длъжността губернатор на югоизточната афганистанска провинция Бак, предаде ДПА.