Арестувани са роднини на Бен Али
Арестувани са роднини на Бен Али / Reuters

Туниската частна телевизия Несма съобщи, че няколко роднини на бившия президент Зин Ал Абидин Бен Али са били арестувани, предаде Ройтерс. Сред тях бил зетят на Бен Али - Сахер Матери, един от най-видните бизнесмени. Засега няма официално потвърждение на тази информация.

Междувременно стрелба с автоматично оръжие отекна тази вечер в центъра на град Тунис, предаде Франс прес, позовавайки се на свои журналисти. Днес в Тунис бе въведено извънредно положение и полицейски час.

Тази вечер премиерът Мохамед Гануши обяви по телевизията, че президентът е напуснал страната и той поема властта. Гануши призова жителите на Тунис да запазят стабилността, обеща да управлява в съответствие с конституцията и законите, посочва БТА.

Но дори и след обръщението му, излъчено на живо по държавната телевизия, полицията е продължила да стреля по тези, които не спазват полицейския час. ДПА съобщава за 13 убити при два отделни инцидента в различни квартали на столицата.

Не е ясно дали президентът Бен Али, управлявал от 23 години, е напуснал страната по свое желание или е бил принуден да замине.

Десетки души загинаха при размириците в Тунис, започнали като протест най-вече срещу високите цени на храните и липсата на социални перспективи. Хиляди хора се включиха в демонстрация по улиците на едноименната столица, за да призоват президента Зин ел Абидин Бен Али да подаде оставка.