Алексей Навални
Алексей Навални / БТА
Започна нов процес срещу руския опозиционер, след като преди броени дни беше осъден на близо 3 г. затвор
В Москва започна процес срещу Алексей Навални по обвинение в клевета, предаде Франс прес. Руският опозиционер, който преди няколко дни беше осъден на близо три години затвор, е в залата на съда, в остъкленото пространство за обвиняемите.

Борецът срещу корупцията е обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветеран от Втората световна война, който миналото лято защитил в предизборен клип референдума, довел до увеличаване на правомощията на президента Владимир Путин. Навални нарекъл участниците в този клип, сред които е и ветеранът, "позор за родината" и "предатели".

Почина внезапно лекарят, лекувал Навални в Омск

Навални може да бъде осъден на голяма глоба или затвор. Той заявява, че обвинението е политически мотивирано.

Във вторник 44-годишният критик на Кремъл беше осъден на две години и осем месеца затвор за неспазване на изискванията на условна присъда от 2014 г.

Навални обвинява властите, че искат да му затворят устата, след като през лятото оцеля от опит за отравяне, за който обвинява Путин.

Ситуацията с Навални ще бъде обсъдена днес на среща на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел с руския външен министър Сергей Лавров.
БТА