Ал Кайда заплашва САЩ с ответни действия, ако не променят политиката си
Ал Кайда заплашва САЩ с ответни действия, ако не променят политиката си / снимка: БГНЕС

Айман аз Зауахири – вторият по ранг в терористичната организация "Ал Кайда", предупреди американците, че ако Вашингтон не промени политиката си към мюсюлманските държави, трябва да очаква невиждана досега ответна реакция, предаде Ройтерс.

"Вие сте изправени пред гнева на мюсюлманите. Това, което ви чака, ако продължите с досегашната си политика, е далеч по-лошо от всичко, което сте виждали досега", се казва в изявление на Зауахири, поместено в интернет.

"Ще ви говоря на език, който разбирате: ако искате да живеете в безопасност, трябва да приемете реалността и да отхвърлите илюзиите, с които президентът Джордж Буш се опитва да ви заблуди", заявява той.

"Трябва да се опитате да направите всичко възможно, за да постигнете разбирателство с мюсюлманите. Само тогава ще можете да се радвате на сигурност. Но ако продължите с политиката на Буш и неговата банда, тогава не мечтайте за това", се казва още в изявлението.

Зауахири обещава да отмъсти и на етиопските войници заради помощта им за сомалийското правителство срещу ислямистите. "Муджахидините ще пречупят гръбнака им с божията сила и помощ", заканва се той.