Ахмадинеджад се спасил от атентати в Багдад и Рим
Ахмадинеджад се спасил от атентати в Багдад и Рим / снимкa: БГНЕС
Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад е успял да се спаси от два опита за убийство през март тази година в Ирак и в Италия в началото на юни по време на международната конференция на ФАО, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. Това заяви неговият съветник Али Забихи. Забихи каза, че някои групи подготвят убийството на президента с наближаването на президентските избори през 2009 г. „Някои приятели и хора, които претендират, че подкрепят правителството, изоставиха президента“, каза още той.

„Действията на президента през последните три години поставиха в опасност незаконните интереси на много хора в Иран и извън него, ето защо някои искаха да го отстранят или убият“, заяви Али Забихи, съветник на президента по човешките ресурси. „Заговорите за убийството на президента в Ирак и на конференцията на ФАО се провалиха благодарение на Бог“, каза още той.

Миналата седмица Ахмадинеджад съобщи, че промяна в програмата е довела до провал на заговора на „враговете“, планирали да го отвлекат и убият по време на историческото му посещение в Ирак през март.