/ БГНЕС
Повече от 360 хил. души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас от 18 февруари насам, като 22 хиляди от тях се намират в пунктове за временно настаняване, съобщи руският заместник-министър на извънредните ситуации Алексей Серко, цитиран от ТАСС.

Шест пункта за временно настаняване на бежанци е организирала Русия в Крим, съобщи по-рано руската информационна агенция. През последните дни на руската граница в Крим от страна на Украйна се образувало километрично задръстване. На полуостров са влезли няколко хиляди души на които се оказва психологическа, а при необходимост и медицинска помощ. Данните са били съобщени на официален брифинг на Мининформ на Крим.

"Пристигащите в Крим са жители на "освободените територии на Украйна", а също и евакуирани жители на Донбас. Част от тях се настаняват при роднини и приятели", допълват от Мининформ.

Зеленски поднови предложението си за среща с Путин

Точките за временно настаняване се намират в Алуща, Джанкой, Красноперекопск и Ялта.

"За изминалото денонощие границата пресякоха 16 000 души, повечето от които - майки с деца или възрастни хора. Някои от тези хора нямат документи за самоличност и трябва да бъде установено кои са те", каза още руският заместник-министър на извънредните ситуации.
Жител на Одеса: В града имаше бомбардировка до морето

Изпратена е била и хуманитарна помощ в Херсонска област.
ТАСС